Україна збільшила імпорт свинини на 45%
Київ • УНН
КИЇВ. 11 січня. УНН. За рік імпорт свинини Україною зріс на 45%. Про це свідчать дані Державної митної служби, передає УНН.
Так, у 2021 році Україна імпортувала 40,6 тис. тонн свинини, тоді як у 2020 році – 22,3 тис. тонн. У грошовому вимірюванні імпорт свинини за рік зріс на 36,1% - до 74,1 млн дол.
У 2021 році свинину ввозили, переважно, з Данії, Польщі та Нідерландів.
Експорт української свинини протягом 2021 року становив 3,8 тис. тонн.
До слова
МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.
Всесвітня організація охорони здоров’я тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.