Україна звернулася до МОК з вимогою виключити російських та білоруських спортсменів з Олімпійських ігор

Україна звернулася до МОК з вимогою виключити російських та білоруських спортсменів з Олімпійських ігор

Київ  •  УНН

5 липня 2024, 21:37  •  33938 перегляди

Read in English

Україна звернулася до МОК з доказами підтримки війни російськими та білоруськими спортсменами, закликаючи відсторонити їх від участі в міжнародних спортивних заходах доти, доки рф не припинить свою агресію проти України.

Україна звернулася до МОК з доказами підтримки війни російськими та білоруськими спортсменами, які отримали дозвіл на участь у Олімпійських іграх як індивідуальні нейтральні атлети (AIN). Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України та національної олімпійської збірної України, передає УНН.

Деталі

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт та т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний підписали лист до Міжнародного олімпійського комітету, в якому висловили серйозні обурення щодо участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх у Токіо.

Українська сторона наголосила, що у зв'язку з безпрецедентною агресією рф проти України, підтримуваною білоруссю, спортсмени з цих країн не можуть вважатися нейтральними.

У листі зазначається, що представники цих держав активно підтримують військову кампанію на території України, що суперечить духу олімпійської солідарності та міжнародного спортивного права.

Серед спортсменів, чиї допуски були визнані контроверсійними, зазначені такі імена як Алан Остаєв, Магомед Муртазалієв, Арслан Багаєв, Аліна Касабієва, Наталія Малишева, Абдула Курбанов, Начин Монгуш, Іван Літвінович, Анжела Бладцева, Дар’я Чуприс, Ганна Церах, Георгій Гуртсиєв, Анастасія Шкурдай, Іван Штиль, та Олексій Коровашков.

Українська сторона закликає МОК прийняти рішучі заходи щодо виключення цих спортсменів з усіх міжнародних спортивних подій, доки рф не припинять свою агресивну військову політику проти України.

Україна звернулася до МОК через допуск до Олімпійських ігор борців, які підтримують війну 22 травня 2024, 16:15 • 27598 переглядiв