Україна та Ірландія узгодили орієнтований зміст безпекової угоди - ОП

Україна та Ірландія узгодили орієнтований зміст безпекової угоди - ОП

Київ  •  УНН

20 червня 2024, 11:08  •  25969 перегляди

Read in English

Україна та Ірландія обговорили підписання двосторонньої угоди про безпеку та погодили її орієнтовний зміст, а також подальші кроки щодо її реалізації в рамках зусиль щодо збільшення міжнародної підтримки мирного плану України.

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква обговорив підписання двосторонньої безпекової угоди з заступницею міністра закордонних справ Ірландії Сонею Хайланд. Про це пише УНН з посиланням на Офіс президента. 

Деталі 

Співрозмовники обговорили результати інавгураційного Саміту миру та зобов'язалися разом працювати над збільшенням кількості країн на підтримку Спільного комюніке про основи миру.

Також вони узгодили чергові кроки для реалізації подальших міжнародних заходів у цьому контексті.

Вдячні за особисту участь Прем'єр-міністра Ірландії Саймона Гарріса в Саміті миру та приєднання Ірландії до Спільного комюніке за його результатами. Наші спільні зусилля наближають встановлення справедливого миру, відновлення Статуту ООН та міжнародного права

- підкреслив Ігор Жовква

Єрмак: "Сьогодні ми маємо безпекові угоди про гарантії для України з усіма країнами G7"14 червня 2024, 08:20 • 35835 переглядiв

В ОП наголошують, що на зустрічі сторони обговорили можливість укладення двосторонньої безпекової угоди на виконання Спільної декларації G7 про підтримку України, до якої Ірландія приєдналася невдовзі після її підписання разом з понад 30 іншими країнами.

У відомстві нагадують, що в рамках останньої телефонної розмови президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс домовилися про початок консультацій щодо цього.

Співрозмовники узгодили орієнтовний зміст проєкту угоди, а також домовилися про швидкі подальші кроки

- резюмували в Офісі президента. 

Нагадаємо

В Офісі президента заявили, що Україна та Європейський Союз провели завершальний раунд переговорів щодо двосторонньої безпекової угоди.