Україна буде постійно стикатись з гарячкою Західного Нілу: за серпень зареєстрували 41 випадок

Україна буде постійно стикатись з гарячкою Західного Нілу: за серпень зареєстрували 41 випадок

Київ  •  УНН

10 вересня 2024, 09:28  •  8757 перегляди

Read in English

З початку року в Україні зареєстровано 69 випадків гарячки Західного Нілу, з них 41 у серпні. Найбільше хворих виявлено в Полтавській, Черкаській, Київській областях та Києві.

В Україні з початку року зафіксовано 69 випадків гарячки Західного Нілу, з яких 41 випадок підтверджений у серпні. Найбільше хворих виявлено в Полтавській, Черкаській, Київській областях та у столиці.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Гарячка Західного Нілу — небезпечна хвороба, яке з 1937 року було виявлене в Африці, а тепер циркулює по всьому світу, а основними переносниками є птахи. Дійсно, в Україні є декілька шляхів перелітних птахів, тому Україна буде постійно стикатись з цією інфекцією. З початку серпня ми зареєстрували 41 підтверджений випадок, а з початку року їх 69

- сказав Кузін.
Image

За його словами, Полтавська, Черкаська та Київська області, а також сама столиця є лідерами за кількістю захворілих.

Захист від цього є один — це захист від укусів комарів, це єдиний спосіб убезпечити себе від інфікування

 - додав Кузін.
Image

Нагадаємо 

Від початку літа в київській лікарні перебувало 17 пацієнтів із діагнозом гарячка Західного Нілу, яка передається від комарів та може викликати ураження нервової системи, а інколи і смерть.