У Держдепі США вважають, що Китай безпосередньо допомагає військовій машині рф у війні проти України

У Держдепі США вважають, що Китай безпосередньо допомагає військовій машині рф у війні проти України

Київ  •  УНН

10 вересня 2024, 18:48  •  22228 перегляди

Read in English

Заступник держсекретаря США заявив, що Китай надає пряму допомогу російській військовій промисловості. В обмін Росія співпрацює з Китаєм у сферах, де раніше відмовлялася взаємодіяти.

В умовах жорстких санкцій проти рф, Китай безпосередньо допомагає російській військовій машині, підтримуючи її зусилля з ведення війни проти України. Про це заявив заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл, пише Politico, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що досі США зосереджували увагу на постачанні Пекіном так званих технологій подвійного призначення – які можуть застосовуватися як у військових, так і в цивільних цілях.

Проте Кемпбелл підкреслив, що Китай допомагає безпосередньо російській військовій промисловості. 

Міністр оборони Британії заявив, що у розвідки є докази китайської летальної допомоги росії22 травня 2024, 11:53 • 29321 перегляд

У виданні пояснюють, що після того, як москва зіткнулася з міжнародними санкціями, вона відчайдушно потребує технологій для збільшення свого військового виробництва, щоб мати можливість продовжувати війну проти України.

Заступник держсекретаря наголосив, що остання китайська допомога "це не технології подвійного призначення", а засоби, які "по суті безпосередньо допомагають російській військовій машині".

Це складові частини дуже значних зусиль з боку Китаю, спрямованих на підтримку, розбудову і диверсифікацію різних елементів російської військової машини

- додав Кемпбелл.

За словами Кемпбелла, в обмін на китайську допомогу росія починає з ним співпрацю в тих сферах, "де раніше вони відверто не бажали безпосередньо взаємодіяти з Китаєм" – від підводних човнів та авіації до ракетного потенціалу.

Нагадаємо

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що Азія має значний вплив на війну в Україні, адже саме Північна Корея та КНР підтримують москву та забезпечують її військовою допомогою.