У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

Київ  •  УНН

7 липня 2024, 02:48  •  106002 перегляди

Read in English

Білий дім занепокоєний візитом прем'єр-міністра Угорщини Орбана до Москви для зустрічі з Путіним, оскільки це не сприятиме просуванню миру і не підтримає суверенітет і територіальну цілісність України.

У Білому домі стурбовані візитом прем’єра Угорщини Віктора Орбана до Москви під час якого він зустрівся з кремлівським диктатором Росії Володимиром Путіним. Про це на брифінгу заявив неназваний представник адміністрації президента США, передає УНН. 

Деталі

Ми стурбовані тим, що прем’єр-міністр Орбан вирішив здійснити цю поїздку до Москви, яка не сприятиме ані просуванню справи миру, ані підтримці суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, – сказав він.

Як зауважив посадовець, "Росія може закінчити цю війну вже сьогодні, припинивши свою агресію проти України".

Контекст

5 липня президент РФ Володимир Путін прийняв у п’ятницю у Кремлі прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана для переговорів, у тому числі про Україну.

На пресконференції з Путіним Орбан повідомив, що під час своїх поїздок до Москви та Києва зрозумів, що позиції обох сторін стосовно розв’язаної РФ загарбницької війни "є дуже далекими".

Politico: ультраправі голландські та іспанські партії приєднаються до Патріотів Європи Орбана7 липня 2024, 01:15 • 88536 переглядiв