Трамп критикує адміністрацію Байдена через витік даних про підготовку удару Ізраїлю по Ірану

Трамп критикує адміністрацію Байдена через витік даних про підготовку удару Ізраїлю по Ірану

Київ  •  УНН

23 жовтня 2024, 03:22 • 20305 перегляди

Read in English

Дональд Трамп засудив витік секретних документів про підготовку Ізраїлю до удару по Ірану. ФБР розпочало розслідування несанкціонованої публікації цих матеріалів, що може загострити напруженість у регіоні.

Колишній президент США Дональд Трамп критикує адміністрацію Байдена за витік секретних документів, які детально описують підготовку Ізраїлю до потенційного удару у відповідь по Ірану. Про це повідомляє The Times of Israel, пише УНН.

Деталі

Колишній президент США і нині кандидат на пост глави держави від республіканців Трамп назвав подію цю "поганим явищем".

Ви можете собі уявити, щоб хтось це робив? Це ворог. Я думаю, що це можливо, ворог зсередини. Ми просто не можемо більше зазнавати цієї некомпетентності,

- заявив республіканець.

У свою чергу, ФБР у вівторок заявило, що розслідує несанкціоновану публікацію цих документів.

Нагадаємо

У мережі з'явилися секретні документи про підготовку ізраїльських ВПС до атаки на Іран. США розпочали розслідування витоку інформації, що може загострити напруженість у регіоні.

Дана інформація стала доступною в інтернеті 18 жовтня, після публікації документів у Telegram-каналі Middle East Spectator.

Документи, датовані 15 і 16 жовтня, мають гриф "цілком таємно" і призначені лише для перегляду Сполученими Штатами та їхніми союзниками, включаючи Австралію, Канаду, Нову Зеландію та Велику Британію. Одне з джерел підтвердило їх автентичність.