Telegraph: Британія не дозволяла ЗСУ застосовувати Storm Shadow у Курській області

Telegraph: Британія не дозволяла ЗСУ застосовувати Storm Shadow у Курській області

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 01:40  •  73317 перегляди

Read in English

Велика Британія не давала Україні дозволу на використання ракет Storm Shadow для атаки на Курську область. Британський уряд підтверджує, що надана зброя призначена лише для оборони України.

Велика Британія не давала Україні дозволу на використання далекобійних ракет Storm Shadow під час атаки на Курську область, повідомляє газета The Daily Telegraph з посиланням на представника канцелярії британського прем'єр-міністра, передає УНН.

Деталі

"Позиція Великої Британії не змінилася. Ми надаємо військову допомогу, щоб підтримати очевидне право України на самооборону. Ми однозначно заявили, що надане Великобританією обладнання призначене для оборони України", - наводить The Daily Telegraph слова неназваного співрозмовника.

Доповнення

На початку липня прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер заявив, що передані Україні ракети мають використовуватися відповідно до міжнародного гуманітарного права. При цьому він зазначив, що Київ має право самостійно вирішити, як їх застосовувати.

Наступ у курській області триває: військові заявили про контроль над містом Суджа12 серпня 2024, 18:01 • 100852 перегляди