Середня корисність 9-го скликання Верховної Ради на 11% більша за показник минулого скликання - дослідження

Середня корисність 9-го скликання Верховної Ради на 11% більша за показник минулого скликання - дослідження

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 12:49  •  27822 перегляди

Read in English

Середній коефіцієнт корисних дій Верховної Ради 9-го скликання становить 68%, що на 11% вище за попереднє скликання. Відсоток депутатів-антиреформаторів зменшився до 17% на 10-й сесії.

Середній коефіцієнт корисних дій Верховної Ради 9 скликання становить 68%, що на 11% вище, ніж показник минулого скликання. Також 10-ї сесії Ради 9-го скликання відсоток депутатів-антиреформаторів значно зменшився.

Про це розповіла дата-аналітикиня проєкту Індекс Реформ ГО "Вокс Україна" Дарія Колодяжна під час брифінгу, передає УНН.

Деталі

"Середній ККД за всі 10 сесій становить 68%, що насправді набагато вище, ніж показник минулого скликання на 11 відсоткових пунктів", - сказала Колодяжна.

Вона зазначила, що таких показників вдалося досягти зокрема дисциплінованістю та злагодженим голосуванням фракції "Слуга народу".

Також вона розповіла, що на початку, поточне скликання Верховної Ради показувало дуже хороші показники відвідуваності, але з часом вони знизилися, зокрема під час повномасштабного вторгнення.

Окрім того, вона розповіла, що до 10-ї сесії Ради 9-го скликання, відсоток депутатів-антиреформаторів значно зменшився – результати дослідження.

Умовний поділ депутатів на групи реформаторів, поміркованих реформаторів та антиреформаторів від сесії до сесії має наступні показники:

2 сесія – 30% реформаторів, 46% поміркованих реформаторів, 24% антиреформаторів;

6 сесія – 32% реформаторів, 47% поміркованих реформаторів, 22% антиреформаторів;

10 сесія – 38% реформаторів, 46% поміркованих реформаторів, 17% антиреформаторів.

Станом на 10 сесію ми маємо один з найнижчих показників кількості антиреформаторів – всього лиш 17%. Але ці відсотки досягали і 30, але жодного разу не перевищували за все скликання 30%

- зазначила Колодяжна. 

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський сьогодні закликав Верховну Раду зібратися невідкладно у найближчий час для розгляду оборонного законодавчого пакета. Як стало відомо УНН з власних джерел, парламент збереться 20 серпня.