Румунія зробила ще один крок до  передачі Україні ЗРК Patriot

Румунія зробила ще один крок до передачі Україні ЗРК Patriot

Київ  •  УНН

2 вересня 2024, 17:42  •  26010 перегляди

Read in English

Верхня палата парламенту Румунії проголосувала за передачу Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot. Очікується, що найближчим часом законопроєкт розгляне Палата депутатів.

У понеділок, 2 вересня, Верхня палата румунського парламенту, Сенат схвалила урядовий законопроєкт про передання Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot. Про це пише Digi24, передає УНН.

Деталі

За урядовий законопроєкт про передання Україні системи ППО проголосував 101 румунський сенатор, 13 висловились проти і ще два – утрималися.

Голова комітету з питань оборони Сенату Румунії Ніколета Паулюк висловила сподівання, що до кінця цього тижня законопроєкт також пройде нижню палату – Палату депутатів, за якою останнє слово в ухваленні законопроєктів.

Уряд Румунії схвалив законопроєкт щодо передачі Україні системи ППО Patriot2 вересня 2024, 10:57 • 28652 перегляди

Доповнення

Ніколета Паулюк також підкреслила, що передача зенітно-ракетного комплексу Patriot "не означає, що Румунія залишиться без захисту", тому що в Бухареста є ще сім таких комплексів.

Зокрема, два з них уже експлуатуються, ще два – взяли на озброєння і ще три – незабаром прибудуть.

Нагадаємо

Минулого тижня УНН писав, що Міноборони Румунії подало до парламенту законопроєкт про передачу Україні системи Patriot. Документ передбачає передачу однієї з семи закуплених у США систем у найсучаснішій конфігурації 3+.