росіяни поширюють фейк про покарання родичів ухилянтів в Україні - Центр протидії дезінформації

росіяни поширюють фейк про покарання родичів ухилянтів в Україні - Центр протидії дезінформації

Київ  •  УНН

4 вересня 2024, 17:15  •  36896 перегляди

Read in English

У Telegram з'явився підроблений документ про покарання родичів ухилянтів від мобілізації в Україні. Центр протидії дезінформації спростував цю інформацію, назвавши її фейком для створення паніки.

росіяни поширюють у Telegram-каналах фото нібито офіційного документа, в якому йдеться про покарання родичів ухилянтів від мобілізації в Україні. Про це попередили в Центрі протидії дезінформації, передає УНН.

Деталі

 Після верифікації інформації в Секретаріаті Кабінету Міністрів України було встановлено, що цей документ є підробкою. Його формат неправильний з редакційної точки зору, прем'єр-міністр не пише подібних листів, а дає доручення, які мають іншу структуру

 - наголосили в Центрі. 

Окрім того, аналітики вказують, що документ має граматичні помилки, вказаний у ньому номер не відповідає стандартам Кабінету Міністрів. Також встановлено, що документа з таким вихідним номером у 2024 році взагалі не існує.

Image

Цей фейк спрямований на створення паніки серед населення та дискредитацію українських інституцій. Закликаємо довіряти лише перевіреним джерелам інформації

- підкреслили в Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо

росіяни поширюють фейкові повідомлення про спалах невідомої інфекційної хвороби серед українських військових у Херсоні, продовжуючи дезінформаційну кампанію про нібито виявлення у місті холери.