Росія передислокувала частину військ із Запоріжжя та Херсонщини до Курської області, - Politico

Росія передислокувала частину військ із Запоріжжя та Херсонщини до Курської області, - Politico

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 19:41  •  30216 перегляди

Read in English

Росія перемістила частину військ із Запорізької та Херсонської областей до Курської області. Це може бути пов'язано з успіхами українських сил у регіоні та зміною російської стратегії для посилення оборони на північних кордонах.

Росія передислокувала частину своїх військ із Запорізької та Херсонської областей на півдні України для захисту Курської області, повідомляє видання Politico з посиланням на слова речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитра Лиховія, передає УНН

Деталі 

За словами Лиховія, російські підрозділи, що були передислоковані, складають "відносно невелику" кількість військ. Хоча точна чисельність передислокованих військ не була підтверджена незалежними джерелами, Лиховій зазначив, що росіяни також накопичили значний особовий склад у Запорізькій області.

У своєму коментарі Лиховій підкреслив, що російські сили можуть використовувати цю передислокацію як "димову завісу" для приховування своїх справжніх намірів. Водночас, передислокація російських військ до Курської області може бути пов'язана з недавніми успіхами українських сил у цьому регіоні, що підвищило моральний дух в Україні та посилило підтримку з боку західних союзників.

Цей крок може свідчити про зміну російської стратегії, спрямовану на посилення оборони на північних кордонах країни.

ЗСУ перебувають за 40 кілометрів від Курська, випливає зі зведення міноборони рф - росЗМІ13 серпня 2024, 13:50 • 18788 переглядiв