"Роби своє": "МХП-Громаді" виділив гранти 12 проєктам у сфері енергетичної безпеки

"Роби своє": "МХП-Громаді" виділив гранти 12 проєктам у сфері енергетичної безпеки

Київ  •  УНН

12 жовтня 2022, 07:08  •  370904 перегляди

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Благодійний фонд “МХП-Громаді” назвав переможців додаткового лота грантового конкурсу “Роби своє”, який передбачав підтримку проєктів в сфері енергетичної безпеки. Гранти на суму до 100 тис. грн отримають 12 підприємців з 6 областей України. Про це повідомили у пресслужбі Фонду, передає УНН.

Деталі

Сумарно ці проєкти фонд “МХП-Громаді” профінансує на суму 1,1 млн грн. Реалізація ініціатив почнеться вже цієї осені.

Усього з 15 по 30 вересня на конкурс надійшло 29 проєктів. Більшість з них стосувалися виготовлення альтернативних брекетів для опалення, придбання генераторів на підприємства, підвищення енергоефективності виробництв, накопичення енергії.

Подібні проєкти, за словами директорки “МХП-Громаді” Тетяни Волочай, дозволять з використанням менших ресурсів отримувати більшу ефективність уже в цьому сезоні. Підтримка таких ініціатив у пріоритеті благодійного фонду.

Цитата

“Для нас це – показовий момент, який демонструє готовність українців тримати ще й енергетичний фронт. Після вчорашніх атак росії на об’єкти критичної інфраструктури ми продемонстрували не лише наше вміння об’єднуватися, але й також бажання бути незалежними по всіх напрямках. Ми зменшили енергоспоживання ввечері, а вже на ранок стартували свої проєкти з енергоощадження. Ми не впадаємо в паніку – ми пропонуємо рішення. На кожну атаку чи пошкодження в нас буде новий проєкт з відновлення. Тримаємо стрій і працюємо на перемогу!” – зазначила Тетяна Волочай.

Подавати свої ідеї могли окрім місцевих підприємців військовослужбовці, які повернулися з фронту, переселенці, які вимушено виїхали з гарячих точок, родини військових.

Директор департаменту соціальної відповідальності МХП Павло Мороз зазначив, що завдяки таким конкурсам компанія хоче створити органічну екосистему в громадах, де переселенці чи демобілізовані військові можуть не лише розпочати власну справу, а й принести користь усій громаді енергоефективними проєктами, надходженнями до місцевого бюджету та новими робочими місцями.

Історія конкурсу бізнес-ідей “Роби своє”

Грантовий конкурс для бізнес-проєктів сільських підприємців за фінансової підтримки МХП стартував 2016 року. Тоді він мав назву "Село. Кроки до розвитку". За час дії конкурсу понад 300 людей змогли започаткувати бізнес у сільській місцевості, отримавши грантову підтримку на суму понад 16 млн гривень. 2020-го конкурс перейменували в "Роби своє" та розширили географію проведення.

Конкурс “Роби своє” реалізується у таких областях: Вінницька, Черкаська, Дніпропетровська, Київська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Чернігівська, Сумська та Волинська області.

Нагадаємо

У межах основного конкурсу “Роби своє” фонд “МХП-Громаді” цього року надав понад 5 млн грн на підтримку підприємців. Гранти отримали 62 переможці.