Прем'єр Індії Моді перед візитом в Україну вказав на сподівання на "якнайшвидше повернення миру"

Прем'єр Індії Моді перед візитом в Україну вказав на сподівання на "якнайшвидше повернення миру"

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 12:01  •  62242 перегляди

Read in English

Нарендра Моді анонсував майбутній візит в Україну на запрошення Зеленського. Прем'єр Індії сподівається обговорити мирне вирішення конфлікту та поглибити двосторонні відносини.

Перед візитом в Україну прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді вказав на сподівання на "якнайшвидше повернення миру та стабільності в регіоні", пише УНН.

Я буду з візитом в Україні на запрошення Президента Володимира Зеленського. Цей візит стане можливістю розвинути попередні дискусії з ним і поглибити індійсько-українську дружбу. Ми також поділимося перспективами мирного вирішення конфлікту, що триває в Україні. Як друг і партнер ми сподіваємося на якнайшвидше повернення миру та стабільності в регіоні

- написав Моді у Х.

Деталі

Під час візиту 23 серпня, як зазначає DW, очікується підписання низки документів між Україною та Індією. Це перший візит Моді до України з моменту встановлення дипломатичних відносин 30 років тому.

Прем'єр Індії 23 серпня здійснить історичний візит в Україну - ОП19 серпня 2024, 13:10 • 31073 перегляди

8-9 липня прем'єр-міністр Індії був із офіційним візитом у росії, де провів переговори з російським президентом володимиром путіним.

Індія досі уникала прямого засудження нападу росії на Україну і натомість закликала обидві сторони до діалогу. З росією країна підтримує тісні відносини із часів холодної війни. У той же час Індія також прагне партнерства в галузі безпеки із Заходом, бажаючи заручитися його підтримкою проти Китаю, що конкурує, вказує агентство AFP.