Під час випробувань на космодромі на британських Шетландських островах стався вибух ракети

Під час випробувань на космодромі на британських Шетландських островах стався вибух ракети

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 03:46  •  16144 перегляди

Read in English

На космодромі SaxaVord стався вибух під час тестування ракети німецької компанії RFA. Ніхто не постраждав, компанія планує швидко відновити роботу та з'ясувати причини інциденту.

Вибух ракети стався під час випробувань на космодромі у Шетландських островах: компанія RFA планує швидке відновлення роботи. The Guardian, передає УНН.

Деталі

На новому космодромі SaxaVord у Шетландських островах під час випробувань ракети німецької компанії Rocket Factory Augsburg (RFA) стався вибух. Випробування, які мали на меті підготовку до першого вертикального запуску ракети з території Великої Британії, завершилися "аномалією", що призвела до втрати ступеня ракети. Проте компанія повідомила, що ніхто не постраждав.

Вибух стався під час тестування дев'яти двигунів на острові Анст у понеділок. RFA заявила, що пускова установка збережена, ситуація контрольована, а будь-яка негайна небезпека була ліквідована. Компанія співпрацює з космодромом і владою для з’ясування причин збою.

RFA, що базується в Аугсбурзі, Німеччина, підкреслила, що випробування є важливою частиною її філософії розвитку, і компанія усвідомлювала ризики, пов’язані з таким підходом. Представник компанії запевнив, що вони прагнуть якнайшвидше повернутися до регулярних операцій.

Цей інцидент стався через три місяці після першого успішного випробування на цьому ж місці, коли RFA здійснила восьмисекундний запуск двигунів.

Британія побудує радіолокаційну станцію для стеження за КНР та рф в космосі - ЗМІ8 серпня 2024, 17:57 • 28095 переглядiв