Незаконні перевезення до окупованого Криму: гендиректору російської залізниці оголосили підозру

Незаконні перевезення до окупованого Криму: гендиректору російської залізниці оголосили підозру

Київ  •  УНН

15 листопада 2023, 14:27  •  38696 перегляди

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Гендиректору російської залізничної компанії Олександру Ганову, який організував незаконне перевезення пасажирів до окупованого Криму повідомили про підозру. Про це заявила прокуратура АР Крим та м. Севастополя, передає УНН.

Цитата

“Прокуратура автономії повідомила про підозру гендиректору російської залізничної компанії, який організував незаконне перевезення пасажирів до окупованого Криму”, — йдеться у повідомленні.

Деталі

Слідчі з’ясували, що громадянин рф, перебуваючи на посаді гендиректора залізничної компанії “Гранд Сервіс Експрес”, організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України — з росії на територію окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку.

З 2019 року та по теперішній час здійснено під його керівництвом понад 1,4 тисячі рейсів із Москви та Санкт-Петербурга до залізничних вокзалів окупованого півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азарову повідомили про нову підозру

У прокуратурі додали, що під час планування пасажирських перевезень компанія підтримувала координацію з російськими органами державного управління, зокрема Федеральним агентством залізничного транспорту.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо

В Офісі Генерального прокурора заявили, що колишнього нардепа олега царьова підозрюють у фінансуванні військ національної гвардії рф.