На конференції з Формули миру з понад 40 учасниками ухвалили комюніке щодо енергобезпеки

На конференції з Формули миру з понад 40 учасниками ухвалили комюніке щодо енергобезпеки

Київ  •  УНН

23 серпня 2024, 08:22  •  43088 перегляди

Read in English

На першій тематичній конференції з реалізації Формули миру ухвалено спільне комюніке щодо енергетичної безпеки. У зустрічі взяли участь представники понад 40 країн-партнерів і міжнародних організацій.

Під час першої тематичної конференції з реалізації Формули миру учасники ухвалили спільне комюніке щодо енергетичної безпеки, повідомили у Міненерго у п'ятницю, пише УНН.

Деталі

У зустрічі робочої групи, присвяченої реалізації пункту Формули миру "Енергетична безпека", що відбулася в онлайн форматі, взяли участь представники Офісу Президента, а також понад 40 країн-партнерів і міжнародних організацій, що входять до робочої групи, присвяченої енергетичній безпеці.

У комюніке, зокрема, зазначено спільне бачення країн-учасниць щодо:

  • безпеки цивільної енергетичної інфраструктури під час збройних конфліктів,
  • відбудови енергосистеми в інтересах підвищення глобальної енергетичної безпеки і стійкості,
  • захисту енергоінфраструктури від атак.

"Умисні та цілеспрямовані напади на цивільні обʼєкти є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права і є непрйнятними. Всеосяжний, справедливий та стійкий мир повинен гарантувати захист цивільної енергетичної інфраструктури України. Це позитивно впливатиме на гуманітарну ситуацію в Україні та на права людини для всіх цивільних осіб", - говориться в ухваленому документі.

Робота з імплементації Формули миру розпочалася: Єрмак провів міжнародну конференцію щодо енергетичної безпеки України22 серпня 2024, 17:38 • 68675 переглядiв