На фронті минулої доби відбулося 68 бойових зіткнень – Генштаб

На фронті минулої доби відбулося 68 бойових зіткнень – Генштаб

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 22:53  •  9695 перегляди

Read in English

На фронті відбулося 68 бойових зіткнень за минулу добу. Росія завдала ракетного удару, 50 авіаударів, використала 674 дрони-камікадзе та здійснила 3682 обстріли позицій українських військ.

Минулої доби на передовій відбулося 68 бойових зіткнень.  Зросла інтенсивність бойових дій на Сумському напрямку. Ворог активно застосовує авіацію, вертольоти, важке озброєння. Однак, успіху не має. Зазнає значних втрат. Про це повідомив Генштаб, передає УНН.

Деталі

Російські загарбники завдали по території України ракетного удару, застосувавши одну ракету, 50 авіаударів, скинувши 55 КАБів. Крім цього, росіяни задіяли для ураження 674 дрони-камікадзе та здійснили 3682 обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог двічі атакував позиції наших воїнів неподалік Вовчанська та Тихого. Один бій триває.

На Куп’янському напрямку противник три рази проводив штурми у районах Петропавлівки та у бік Новоосинового.

На Лиманському напрямку протягом доби російські загарбники 11 разів атакували позиції українців неподалік Торського, Новосергіївки, Макіївки, невського, а також у Серебрянському лісі. Всі атаки відбито.

На Сіверському напрямку під час бойових зіткнень оборонці української землі успішно відбили п’ять ворожих атак у районах Верхньокам’янського та Переїзного.

На Краматорському напрямку противник активізувався, здійснивши п’ять штурмових дій поблизу Часового Яру. Бої продовжуються.

На Торецькому напрямку окупанти вісім разів атакували українські війська біля Торецька, Залізного, Нью-Йорка та Північного. Сім - відбито, ще один бій триває.

На Покровському напрямку від початку цієї доби росіяни 21 раз намагалися прорвати нашу оборону неподалік восьми різних населених пунктів. Найбільше атакували у районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Гродівки та Яснобродівки. Десять з цих атак ще продовжуються.

На Курахівському напрямку ворог чотири рази атакував наші позиції поблизу Костянтинівки та Парасковіївки. Всі штурми відбито.

На Времівському напрямку українські воїни відбивають два штурми наших позицій у бік Водяного. При цьому ворог досить активно застосовував некеровані авіаракети - вдарив по районах Урожайного і Новодонецького.

На Оріхівському напрямку загарбники здійснили одну наступальну дію неподалік Роботиного, де зазнали поразки.

На Придніпровському напрямку усі зусилля окупантів потіснити наші підрозділи із займаних позицій також не мали успіху. Відбито чотири штурми.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Генштаб: уже 54 бої на фронті, ворог активізував авіацію біля прикордоння Сумщини7 серпня 2024, 14:09 • 26119 переглядiв