МЗС України відреагувало на загострення ситуації в Лівані: закликає до стриманості сторони протистояння

МЗС України відреагувало на загострення ситуації в Лівані: закликає до стриманості сторони протистояння

Київ  •  УНН

1 жовтня 2024, 10:15  •  10448 перегляди

Read in English

Україна засуджує ракетні обстріли Ізраїлю з боку "Хезболли" та закликає до стриманості. МЗС висловлює занепокоєння зростанням кількості біженців у Лівані та наголошує на важливості уникнення жертв серед цивільних.

МЗС України зробило заяву у зв’язку із загостренням ситуації в Ліванській Республіці, вказавши, що "з тривогою" стежить за подіями у Лівані, зокрема у контексті рішення Ізраїлю про обмежену сухопутну операцію, і закликавши сторони протистояння до максимальної стриманості, пише УНН.

В Україні з тривогою стежать за розвитком подій у Ліванській Республіці, зокрема у контексті рішення Держави Ізраїль розпочати обмежену сухопутну операцію на території Лівану. Рішуче засуджуючи ракетні обстріли території Ізраїлю з боку угруповання "Хезболла", Україна закликає сторони протистояння до максимальної стриманості, аби запобігти переростанню конфлікту у масштабну регіональну війну

- сказано у заяві МЗС.

Особливе занепокоєння, як вказали у МЗС, викликає зростання у Лівані кількості біженців та внутрішньо переміщених осіб, які були змушені останніми днями залишити свої домівки у зв’язку з триваючим військовим конфліктом. "Критично важливим є уникнення жертв серед цивільного населення та недопущення порушень норм міжнародного гуманітарного права", - ідеться у заяві.

"Необхідно якнайскоріше покласти край насильству в регіоні", - зазначили у МЗС.

"Мирний та процвітаючий Ліван є запорукою стабільності усіх країн Близького Сходу", - підкреслили у МЗС.

Ізраїль розпочав наземну операцію на півдні Лівану30 вересня 2024, 23:45 • 16153 перегляди