Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ близько 20 зразків спецтехніки для перевезення важкого озброєння

Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ близько 20 зразків спецтехніки для перевезення важкого озброєння

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 11:06  •  21922 перегляди

Read in English

Міноборони України допустило до експлуатації в ЗСУ близько 20 зразків спеціалізованої автотехніки для перевезення великогабаритних вантажів. Серед них - важковозні напівпричепи, сідельні та звичайні автотягачі від виробників США, Європи, Азії та України.

З лютого 2022 року До експлуатації в ЗСУ допустили близько двох десятків зразків спеціалізованої автомобільної техніки та транспортних засобів, призначених для перевезення великогабаритних та великотоннажних вантажів. Про це заявили у Міноборони України, передає УНН.

Деталі

У відомстві наголошують, що від початку повномасштабного вторгнення Міністерство оборони кодифікувало близько 20 зразків подібної техніки.

Таким чином автопарк спеціалізованої техніки ЗСУ підсилили важковозні транспортні напівпричепи (так звані "трали"), сідельні та звичайні автотягачі виробництва відомих автомобільних концернів США, Європи, Азії. А також – продукція вітчизняних підприємств.

В Міноборони пояснюють, що в умовах в умовах бойових дій високої інтенсивності питання ефективної логістики та швидкої доставки військової техніки є вкрай важливими.

Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ вітчизняний медичний бронеавтомобіль "Козак-5МЕД"19 липня 2024, 17:18 • 37127 переглядiв

Також сідельні автотягачі та важкі причепи потрібні для забезпечення транспортування різних видів озброєння та бойової техніки: танків, самохідних артилерійських установок, бойових броньованих машин, інших габаритних вантажів військового призначення тощо.

Використання спеціальної автотехніки для перевезення великогабаритних вантажів дозволяє військам у разі необхідності оперативно переміщувати бронетехніку та інше важке обладнання з однієї точки до іншої. Такий спосіб логістики дозволяє, зокрема, економити цінний власний моторесурс важкої бронетехніки. Крім того, важковозна автотехніка забезпечує надійну доставку пошкодженої "броні" на ремонтні бази

- заявили в Міністерстві оборони України. 

Нагадаємо

Міноборони України допустило до експлуатації в ЗСУ близько 10 нових зразків пістолетів та пістолетів-кулеметів іноземного та українського виробництва. Зброя характеризується високою ефективністю та скорострільністю.