Ліван без світла: електростанція Захрані зупинилась через брак палива

Ліван без світла: електростанція Захрані зупинилась через брак палива

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 21:40  •  5165 перегляди

Read in English

У Лівані відключено електроенергію через зупинку електростанції Захрані. Причина - вичерпання запасів мазуту. Очікується відновлення електропостачання протягом 24-48 годин.

У суботу у Лівані було відключено електроенергію, оскільки через вичерпання запасів мазуту електростанція Захрані зупинила роботу. Про це повідомляє видання L'Orient Today, передає УНН.

Деталі

Державний постачальник електроенергії країни Electricité du Liban (EDL) поінформував, що станом на полудень суботи, 17 серпня, на електростанції Захрані останній робочий блок був змушений повністю зупинитися, оскільки на станції повністю вичерпалися запаси мазуту. Це призвело до повного відключення електроенергії по всій території Лівану.

Зазначається, що блекаут торкнувся "важливих об’єктів, таких як аеропорт, порт, водяні насоси, каналізаційні системи та в’язниці".

В EDL запевнили, що як тільки мазут буде поставлено, робота блоків електростанції відновиться, і згодом електроенергія та електропостачання будуть поступово відновлені до попереднього рівня.

Тимчасовий виконавець обов'язків міністра енергетики Лівану Валід Фаяд повідомив, що світло в країні повернеться протягом 24-48 годин.

У російському владивостоці блекаут після "тренування" енергетиків16 серпня 2024, 08:41 • 17112 переглядiв