У російському владивостоці блекаут після "тренування" енергетиків

У російському владивостоці блекаут після "тренування" енергетиків

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 08:41  •  13006 перегляди

Read in English

У владивостоці та майже всьому примор'ї стався масовий блекаут після планового тренування енергетиків. Без світла залишилися понад 1,8 млн людей, включаючи лікарні та громадський транспорт.

У рф владивосток та майже все Примор'я залишилися без світла після "тренування" місцевих енергетиків, повідомляють російські телеграм-канали, пише УНН.

Деталі

"Цілковитий блекаут у Владивостоці. У місцевих жителів паніка. У ліфтах, що застрягли, залишаються десятки людей", - повідомляє SHOT.

"Що саме сталося, уточнюється, але відомо, що сьогодні вранці в.о. міністра енергетики та газопостачання приморського краю олена шиш спільно з АТ "ДРСК" провели планове тренування з відпрацювання нештатної ситуації, пов'язаної з аварійним відключенням високовольтної лінії електропередачі", - ідеться у повідомленні.

Електрики, за даними SHOT, зараз немає в усьому приморському краї - через аварію на лінії Приморської ГРЕС - Хехцир-2. Системний оператор зараз займається відновлювальними роботами.

Як зазначається, без світла в Примор'ї наразі залишаються понад 1,8 млн людей.

"Вирубали світло у всьому місті. Холодильник не працює, світла немає ні в кого", - кажуть місцеві.

Світла, як вказано, немає у лікарнях Владивостока. Як повідомили SHOT у далекосхідному окружному медичному центрі, зараз там темно. Лікарі спішно перевіряють, чи працює обладнання і в якому стані резервні генератори.

Повідомляється, що люди виходять з електричок, що зупинилися, і вручну піднімають шлагбауми на коліях. 

В Австрії кілька міст зачепив блекаут29 липня 2024, 06:42 • 16962 перегляди