кремль наказав росЗМІ не нагнітати ситуацію в курській області

кремль наказав росЗМІ не нагнітати ситуацію в курській області

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 08:17  •  19185 перегляди

Read in English

Адміністрація президента рф просить російські ЗМІ не драматизувати бої в курській області. росЗМІ мають порівнювати ситуацію з курською битвою 1943 року. Не можна говорити про можливе просування українських військ до курчатова, де знаходиться курська атомна електростанція,

Адміністрація президента рф просить російські державні і лояльні кремлю ЗМІ "не нагнітати обстановку" навколо боїв у курській області.  Про такі рекомендації стало відомо журналістам "Медузи", повідомляє УНН із посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Деталі

Так, у методичці йдеться про те, що росЗМІ повинні уникати роздумів про "відкриття нового фронту" та порівнювати ситуацію з курською битвою 1943 року (тоді наступ німців закінчився їх відступом).

Окрім того, російським журналістам не можна говорити про можливе просування українських військ до курчатова, де знаходиться курська атомна електростанція, щоб аудиторія не мала "почуття ядерної загрози".

 Доповнення

російські телеграм-канали, як зазначає телеграм-канал ASTRA, стверджують, що "військова колона зс рф розбита вночі поряд із селом жовтневе у рильському районі курської області". Підтверджень цієї інформації немає.