Кредит Маску на купівлю Twitter став найгіршою угодою для банків з часів фінансової кризи - WSJ

Кредит Маску на купівлю Twitter став найгіршою угодою для банків з часів фінансової кризи - WSJ

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 10:21  •  16443 перегляди

Read in English

13 млрд доларів кредиту на купівлю Twitter Ілоном Маском стали найгіршою угодою для банків з часів кризи 2008-2009 років. Борг залишається "завислим" майже 2 роки, завдаючи банкам збитків у сотні мільйонів доларів.

13 мільярдів доларів, які Ілон Маск зайняв для покупки Twitter, перетворилися на найгіршу операцію зі злиття та фінансування для банків з часів фінансової кризи 2008–2009 років, повідомляє The Wall Street Journal, пише УНН.

Деталі

Сім банків, які брали участь у угоді, включаючи Morgan Stanley та Bank of America, надали гроші холдинговій компанії мільярдера для приватизації соціальної медіа-платформи, яка тепер називається X, у жовтні 2022 року. Банки, які надають кредити на поглинання, зазвичай швидко продають борг іншим інвесторам, щоб вивести його зі своїх балансів, заробляючи на комісіях.

Однак, як пише видання, кредити на суму близько 13 мільярдів доларів залишаються "завислими" майже два роки, хоч приносячи сплату відсотків, але обтяжуючи баланси банків. Борг не було продані частково тому, що вартість базового активу різко впала через його слабкі показники, зазначає MarketWatch.

Посилаючись на дані Pitchbook, газета заявила, що Twitter вважається найбільшою угодою, що зависла з часів потрясінь, що послідували за крахом Lehman Brothers близько 16 років тому, і однією з найбільших угод, що зависли, за весь час, про що пише MarketWatch.

Він, як повідомляється, також провисів на балансах банків довше, ніж будь-який інший кредит, що завис, з часів фінансової кризи 2008-2009 років, близько 20 місяців і цей термін продовжується. Навпаки, більшість проблемних кредитів через фінансову кризу було продано протягом приблизно року.

Посилаючись на людей, знайомих із цією угодою, газета повідомила, що банки накопичили збитки за боргом за паперами на загальну суму сотні мільйонів доларів кожен. Це, своєю чергою, змусило банки скоротити капітал, доступний для фінансування інших угод, зауважує MarketWatch.

Доповнення

У жовтні 2022 року Ілон Маск закрив операцію з придбання соціальної мережі Twitter за 44 млрд доларів і очолив компанію.