Кібербійці ГУР атакували навчальні заклади рф, які готують військових фахівців

Кібербійці ГУР атакували навчальні заклади рф, які готують військових фахівців

Київ  •  УНН

11 жовтня 2024, 08:54  •  10772 перегляди

Read in English

Фахівці ГУР МО здійснили кіберудар по інфраструктурі північно-кавказького федерального університету рф. Атаковано 11 вебсайтів, 7000+ комп'ютерів, 135 серверів, знищено 150+ ТБ даних.

Фахівці ГУР МО здійснили кіберудар по мережевій інфраструктурі півночно-кавказького федерального університету, який готує операторів БПЛА, фахівців з цифрового зв’язку, інженерів та фізиків для армії рф.  Про це УНН повідомило своє джерело. 

Деталі

Як повідомляє джерело в ГУР, університет забезпечує діяльність відразу низки навчальних закладів у кількох регіонах рф, зокрема 7 інститутів.

Внаслідок операції було уражено внутрішню інформаційну інфраструктуру обʼєкту, знищені цільові ресурси противника (веб-сайти, бази даних, файлові сховища) загальним обсягом понад 150 терабайт

- розповіло джерело УНН

Зокрема було атаковано 11 вебсайтів, понад 7 тисяч службових ПЕОМ, 135 серверів та файлових сховищ.

Крім того, за даними джерела УНН, було здійснено серію кібератак на низку цільових інтернет-ресурсів та файлових сховищ організацій ворог.  Після отримання доступу до мережевої інфраструктури, на уражених веб-ресурсах була опублікована агітаційна листівка на підтримку наступальних операцій ЗСУ.

Результатом операції стало послаблення навчально-наукової бази країни-агресора та можливостей допідготовки військових фахівців шляхом виконання спеціальних завдань розвідки у кіберпросторі

- додало джерело. 

Кіберфахівці ГУР атакували ресурси постачальників армії рф4 жовтня 2024, 07:16 • 15270 переглядiв