Канада надасть Україні гуманітарну допомогу на суму 5,7 млн дол, приділивши увагу дітям

Канада надасть Україні гуманітарну допомогу на суму 5,7 млн дол, приділивши увагу дітям

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 13:46  •  19743 перегляди

Read in English

Канада виділить 5,7 млн доларів гуманітарної допомоги Україні, зосередившись на підтримці дітей. Кошти будуть спрямовані через міжнародні організації та ЮНІСЕФ для допомоги українським дітям.

Канада надасть Україні гуманітарну допомогу на суму 5,7 млн дол., зосередивши увагу на дітях. Про це повідомив міністра міжнародного розвитку Канади Ахмед Хуссен під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Сьогодні мені дуже приємно оголосити, що Канада надасть в подальшу допомогу – це 3,5 млн дол. для організації Міжнародний медичний корпус об’єднаного королівства. Також я оголошую про виділення 2 млн дол. організації врятувати дітей (канадській організації), й також 200 тис. канадських дол. для Офісу Організації Об’єднаних Націй з гуманітарних питань для підтримки тієї гуманітарної місії, яку ці організації виконують в Україні. Тобто в загальному гуманітарна підтримка, гуманітарне фінансування про яке щойно розповів складає 5,7 млн дол.

- сказав Хуссен.

Омбудсмана України Дмитра Лубінця висловив вдячність за започаткування окремої програми та виділення спеціального бюджету від уряду Канади, який буде спрямований через ЮНІСЕФ на підтримку українських дітей.

Доповнення

Міністр фінансів України Сергій Марченко та міністр з міжнародного розвитку Канади Ахмед Хуссен обговорили співпрацю двох країн у реалізації ініціатив з підтримки фінансової стабільності та у процесі впровадження реформ.

Канада обіцяє понад 52 млн доларів допомоги Україні 16 червня 2024, 20:06 • 98169 переглядiв