Гуменюк: робота південної ППО потужна, але Україні потрібен ширший спектр протиповітряної оборони

Гуменюк: робота південної ППО потужна, але Україні потрібен ширший спектр протиповітряної оборони

Київ  •  УНН

21 липня 2023, 10:38  •  150280 перегляди

КИЇВ. 21 липня. УНН. росія атакує південь України майже всім своїм ворожим потенціалом. Через це нам потрібен більший арсенал ППО, сказала під час брифінгу керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає кореспондент УНН.

Атаки на південний регіон здійснюються із застосуванням ледь не всього ворожого потенціалу. Це застосування стратегічної і тактичної авіації, ракети морського базування, берегові ракетні комплекси, дрони.

Цитата

«Результати роботи південного ППО дуже потужні. Але в масштабах України нам ще потрібні системи протиповітряної оборони, тому що ворог, якому ми протидіємо, набагато більше підготовлений. Вони довше готувались і довше накопичували потенціал і продовжують навіть під тиском санкцій виготовляти ракети. Нам потрібний більш широкий спектр захисту в сенсі різних засобів ППО», - заявила Гуменюк.

Сили оборони очікують, що росіяни будуть продовжувати терор, братимуть паузи для підготовки, будуть вишукувати нову тактику атак, у тому числі, щоб атакувати з іншими потужностями, напрямками тощо, додала речниця.

Деталі

Наразі російське корабельне угрупування розгорнуло 13 одиниць і 1 ракетоносій на чергуванні. Ворог провів ротацію, той ракетоносій, який відстрілювався вночі, заведено в пункт базування, інший аналогічний надводний вийшов на чергування, споряджений 8 ракетами типу «Калібр».

«В цьому випадку ми оцінюємо ракетну небезпеку як надзвичайно високу, спостерігаємо активність тактичної авіації, зокрема і використання берегових наземних комплексів, які використовує ворог для випускання ракет типу «Онікс», - заявила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Били "Калібрами" у дві хвилі - Гуменюк про влучання рф у термінали з зерном на Одещині