Fitch знизило кредитний рейтинг України до 'обмеженого дефолту'

Fitch знизило кредитний рейтинг України до 'обмеженого дефолту'

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 03:09  •  25415 перегляди

Read in English

Агентство Fitch знизило кредитний рейтинг України до 'Обмеженого дефолту' через призупинення виплат за єврооблігаціями. Україна розпочала процес реструктуризації міжнародних облігацій на $20 млрд після вторгнення Росії.

У вівторок агентство Fitch знизило кредитний рейтинг України до "Обмеженого дефолту" з "C", пославшись на закінчення пільгового періоду виплати за єврооблігаціями 2026 року, повідомляє Reuters, передає УНН

Деталі 

Україна оголосила дефолт за своїми облігаціями після набуття чинності закону, що дозволяє призупинити виплати за зовнішнім боргом до 1 жовтня. Раніше цього місяця Україна почала процес отримання згоди власників облігацій на реструктуризацію міжнародних облігацій на суму $20 млрд.

Україна після вторгнення Росії рішуче наполягає на реструктуризації боргу воєнного часу в рамках зусиль з відновлення доступу до міжнародних ринків капіталу.

Fitch зберегло рейтинг боргу України в національній валюті (LC) на рівні "CCC-", оскільки очікує, що борг LC буде виключено з угоди з реструктуризації із зовнішніми комерційними кредиторами.

Рейтингове агентство S&P Global також знизило рейтинг України до "вибіркового" дефолту з 2 серпня.

Fitch зазвичай не присвоює прогнози країнам із рейтингом "ССС+" або нижче.

S&P знизило кредитний рейтинг України до "вибіркового дефолту" на тлі реструктуризації боргу3 серпня 2024, 10:39 • 26420 переглядiв