Для військових закупили неякісних аптечок на майже 60 млн грн, організаторам повідомили про підозру - ДБР

Для військових закупили неякісних аптечок на майже 60 млн грн, організаторам повідомили про підозру - ДБР

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 10:00  •  19067 перегляди

Read in English

ДБР повідомило про підозру організаторам закупівлі неякісних аптечок для військових на 58,5 млн грн. Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі за бездіяльність та шахрайство.

Державне бюро розслідувань заявило у понеділок, що повідомило про підозру організаторам закупок неякісних аптечок для військових на майже 60 млн грн, пише УНН.

Деталі

"Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру ексначальнику одного з військових навчальних центрів, начальнику медичної служби цього центру та восьми приватним підприємцям за фактом постачання неякісних військових аптечок", - повідомили у ДБР.

За даними бюро, встановлено, що між навчальним центром та підприємцями було укладено вісім договорів на постачання 30 тис. 773 штук аптечок на загальну суму 58,5 млн гривень.

"При цьому військові посадовці не проконтролювали якість поставлених аптечок. Згодом експертиза підтвердила, що аптечки не відповідають встановленим нормам, не мають належних компонентів, а наявні препарати – не належної якості. Таким чином застосування вмісту таких аптечок могло нанести шкоду здоров’ю наших військовослужбовців", - повідомили у ДБР.

Внаслідок постачання неякісної продукції, за даними бюро, державі було заподіяно шкоду у сумі 58,5 млн гривень.

"Колишньому начальнику навчального центру повідомлено про підозру у бездіяльності військової влади (ч. 4 ст. 426 КК України), начальнику медичної навчального центру – у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України)", - ідеться у повідомленні.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років.

Приватним підприємцям, які поставили неякісні аптечки, як вказано, повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Понад 1,5 млрд грн збитків: викрили 28 службовців причетних до розкрадання коштів виділених на оборону 10 серпня 2024, 17:22 • 53687 переглядiв