Демченко прокоментував ситуацію на кордоні з білоруссю: підрозділи розвідки стежать за ситуацією

Демченко прокоментував ситуацію на кордоні з білоруссю: підрозділи розвідки стежать за ситуацією

Київ  •  УНН

12 вересня 2024, 07:45  •  21180 перегляди

Read in English

Речник ДПСУ повідомив, що на кордоні з білоруссю не фіксується переміщення техніки чи військ. Підрозділи розвідки активно стежать за ситуацією та готові реагувати на будь-які виклики.

По всій протяжності з кордоном білорусі не фіксується переміщення техніки, особового складу в безпосередній близькості до українського кордону. За тим на скільки змінюється ситуація та на скільки вона є загрозливою для України активно стежать підрозділи розвідки. Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Бачимо, що білорусь не припиняє нагнітати на напрямку кордону з нашою країною, знову ж таки намагаючись донести, що саме Україна становить загрозу білорусі, хоча це не так. Україна виключно обороняється й звісно цей напрямок залишатиметься загрозливим до поки білорусь залишатиметься в сфері впливу країни терористки

- сказав Демченко.

За його словами, наразі ситуація на кордоні залишається повністю контрольованою.

На даний момент ситуація на кордоні залишається повністю контрольованою всіма складовими Сил оборони нашої країни – це прикордонники, підрозділи Збройних сил та Національної гвардії, які також посилюють цей напрямок. Ми не фіксуємо якихось нестандартних ситуацій безпосередньо по лінії нашого рубежу або якихось провокацій. По всій протяжності з кордоном білорусі ми не фіксуємо ні переміщення техніки, ні особового складу в безпосередній близькості до нашого кордону. Це також стосується напрямку кордону по Київській області

- розповів Демченко.

Демченко наголосив, що скупчення, чи переміщення техніки, особового складу відбувається в глиб білорусі.

"Все, що білорусь нагнітає, в тому числі скупчуючи, чи переміщуючи свою техніку, особовий склад, різні підрозділи – все це відбувається в глиб території цієї країни. За тим на скільки ситуація змінюється, на скільки вона є загрозливою для нашої країни звісно активно стежать підрозділи розвідки Міністерства оборони й Державної прикордонної служби для того, щоб надалі всі наші складові Сили оборони мали можливість вчасно відреагувати на будь-які виклик", - пояснив Демченко.

Контекст

11 вересня міністр внутрішніх справ білорусі Іван Кубраков заявив, що білорусь вирішила нібито посилити охорону білорусько-українського кордону спецпідрозділами ОМОН та внутрішніх військ.

16 липня Демченко повідомляв, що білорусь продовжує здійснювати інформаційні впливи, але ситуація на кордоні контрольована.