Чому путін поїхав у Баку на тлі подій в курській області - пояснення від ЦПД при РНБО

Чому путін поїхав у Баку на тлі подій в курській області - пояснення від ЦПД при РНБО

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 14:29  •  10436 перегляди

Read in English

Президент рф не скасував візит до Азербайджану, незважаючи на операцію ЗСУ в курській області. кремль прагне зберегти вплив на Кавказі та продемонструвати наявність "дружніх" країн в умовах міжнародної ізоляції.

президент рф володимир путін вирішив не скасовувати свій візит до Баку, попри операцію ЗСУ в курській області. Кремль намагається зберегти вплив на Кавказі та продемонструвати наявність "дружніх" країн в умовах міжнародної ізоляції. Про це заявили у Центрі протидії дезінформації при РНБО, передає УНН

Деталі

Як розповіли в ЦПД, ru-пропаганда активно висвітлює візит президента рф володимира путіна до Азербайджану, який очільник кремля здійснив на тлі проведення операції ЗСУ у курській області росії.

 Попри успіхи українських військ  у курській області, путін вирішив не скасовувати візит до Баку. У такий спосіб російський диктатор, як вважають в ЦПД, намагається підтримувати ілюзію, нібито ситуація під контролем, а операція ЗСУ у курській області - не настільки велика проблема, щоб вносити зміни до графіку зовнішньополітичної діяльності.

 Для москви Азербайджан є інструментом, завдяки якому їй вдається утримувати свою присутність на Кавказі на тлі тенденції до зменшення впливу рф у регіоні протягом останніх років. Підтримуючи зв'язки з Баку, кремль сподівається загальмувати цей процес

- розповіли в Центрі протидії дезінформації.

Окрім цього, в умовах міжнародної ізоляції путіну важливо продемонструвати внутрішній аудиторії наявність "дружніх" країн, які готові продовжувати співпрацю з рф, додали в ЦПД. 

Важливим фактором є і те, що вибір країн для візитів суттєво обмежує ордер на арешт путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом через підозру у військовому злочині – незаконній депортації українських дітей. Азербайджан входить до переліку "безпечних" держав, які не підписали та не ратифікували Римський статут.

Нагадаємо 

18 серпня володимир путін розпочав дводенний візит до Азербайджану. Планується обговорення співробітництва між країнами, азербайджано-вірменського мирного процесу та можливе підписання нових угод щодо транспортування газу.