Акторка зі "Щоденника пам'яті" Джина Роулендс померла у віці 94 років

Акторка зі "Щоденника пам'яті" Джина Роулендс померла у віці 94 років

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 05:43  •  14839 перегляди

Read in English

Джина Роулендс, зірка "Щоденника пам'яті" та "Іншої жінки", померла у 94 роки. Акторка, номінована на "Оскар", страждала на хворобу Альцгеймера та завершила кар'єру у 2015 році.

Американська акторка Джина Роулендс, відома за ролями у фільмах "Щоденник пам'яті" (The Notebook) та "Інша жінка" (Another Woman), померла у віці 94 років, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Роулендс, номінована на "Оскар" за фільми "Жінка під впливом" (A Woman Under the Influence) 1974 року та "Глорія" (Gloria) 1980 року, померла вдома в Індіан-Веллсі у Каліфорнії.

Причина смерті не вказана, але, за повідомленнями, вона страждала на хворобу Альцгеймера.

За даними Deadline, вона пішла з кіно у 2015 році, отримавши чотири премії "Еммі", два "Золоті глобуси" та дві номінації на "Оскар".

"Жінка під впливом" та "Глорія" були спільними роботами з її колишнім чоловіком Джоном Кассаветісом.

"Еммі" вона отримала за "Історію Бетті Форд" (The Betty Ford Story), "Обличчя незнайомця" (Face of a Stranger), "Істеричну сліпоту" (Hysterical Blindness) та "Неймовірну місіс Річі" (The Incredible Mrs Ritchie).

2015 року їй вручили почесну премію "Оскар" за її довгу акторську кар'єру.

"Працювати так довго? Я навіть не думала, що проживу так довго", - нещодавно сказала вона журналу Variety.

"Щоденник пам'яті" був знятий у 2004 році її сином Ніком Кассаветісом, який нещодавно розповів Entertainment Weekly про те, як його мати зіграла персонажа, який страждає на деменцію.

"Ми багато часу провели, говорячи про хворобу Альцгеймера і бажаючи бути автентичними в цьому, і ось уже п'ять років, як у неї хвороба Альцгеймера", - сказав він.