Уряд вже виділив понад 4 мільярди гривень на ліквідацію наслідків підриву ГЕС

Уряд вже виділив понад 4 мільярди гривень на ліквідацію наслідків підриву ГЕС

Київ  •  УНН

4 липня 2023, 19:47  •  564844 перегляди

КИЇВ. 5 липня. УНН. Уряд спрямував понад 4 млрд грн для подолання наслідків теракту на Каховській ГЕС. Ці кошти призначені на надання питної води людям, відбудову пошкоджених та зруйнованих об'єктів, а також на виплату одноразової допомоги в розмірі 5 тис. грн постраждалим. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата 

“Відразу після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС Уряд виділив із Фонду ліквідації 1,5 млрд грн для будівництва магістральних водогонів. Роботи вже стартували. Ідеться про водогони Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця – Томаківка. Їх протяжність близько 150 км, і вони забезпечать питною водою жителів чотирьох регіонів. Зокрема мешканців Кривого Рогу, Нікополя та Марганця. Закликаю до максимальної координації зусиль між центральною та місцевою владою для досягнення результату якнайшвидше”, -  сказав Шмигаль. 

Також незабаром вже перша тисяча людей, яка подавала  заяви на відновлення отримають свої виплати. 

“Станом на сьогодні вже подано 2300 заяв на отримання такої допомоги, з яких майже тисячу вже передано на виплату. Відповідні кошти перераховані на місця, і протягом найближчих двох днів місцева влада має здійснити ці виплати”, - підкреслив Шмигаль. 

Нагадаємо  

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.