ЗМІ: міністр оборони Фінляндії заблокував угоду з нерухомістю через зв'язки компанії з рф

ЗМІ: міністр оборони Фінляндії заблокував угоду з нерухомістю через зв'язки компанії з рф

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 15:49  •  13815 перегляди

Read in English

Міністр оборони Фінляндії відхилив заявку на купівлю нерухомості від бізнесмена з російсько-швейцарським громадянством. Компанія заявника пов'язана з військовою промисловістю і занесена до санкційного списку України, повідомляють у пресі.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен, за повідомленнями у фінських ЗМІ, відхилив заявку на купівлю нерухомості в Сюсмя, що розташована в Пяят-Хямі, повідомляє Yle, пише УНН.

Деталі

Компанія бізнесмена, який претендує на нерухомість у Сюсмя, за даними Uutissuomalainen, брала участь у державних закупівлях у росії і мала серед клієнтів органи безпеки.

За даними Uutissuomalainen, на нерухомість претендував 61-річний бізнесмен, який має громадянство Швейцарії та росії. Він хотів використовувати об'єкт як дачу.

Як ідеться в рішенні, компанія заявника провадить діяльність, яка пов'язана з військовою промисловістю, зокрема, спеціалізується на виробництві супутникових навігаційних приймачів і антен.

"Компанія брала участь у державних закупівлях у росії та мала серед клієнтів органи безпеки. Компанію заявника внесено до санкційного списку України", - ідеться в повідомленні.

Рішення-відмова обґрунтовується, серед іншого, тим, що через подвійне громадянство заявника його можуть зобов'язати діяти в інтересах російського уряду.

Постанова, як повідомляється, оскаржена в адміністративному суді і поки що не набула законної сили.

Российское разведывательное судно нарушило территориальные воды Финляндии27 липня 2024, 05:35 • 104617 переглядiв