Заборона продажу цигарок в Duty Free: профільний комітет Ради підтримав законопроект

Заборона продажу цигарок в Duty Free: профільний комітет Ради підтримав законопроект

Київ  •  УНН

19 липня 2023, 09:02  •  257716 перегляди

КИЇВ. 19 липня. УНН. Комітет з питань податкової та митної політики підтримав проєкт закону №9315, яким передбачена заборона продажу тютюнових виробів в магазинах безмитної торгівлі (Duty Free), пише УНН, з посиланням на Telegram народного депутата Ярослава Железняка.

Цитата

«Комітет з питань податкової та митної політики підтримав мій з колегами законопроект про заборону продажу цигарок у дюті-фрі #9315 до другого читання», - написав Железняк.

За його словами, до другого читання текст закону включає повну заборону на продаж цигарок до кінця війни. І вітчизняного виробництва і іноземного.

Деталі

За його словами, тимчасова слідча комісія Верховної Ради виявила масштабну схему фіктивних продажів цигарок через магазини Duty Free. Коли на один чек в середньому продавали по 35 пачок цигарок.

«За даним Kantar, частка duty-free зараз на ринку цигарок 10,8%. Тобто кожна друга нелегальна пачка пройшла через цю схему.Закриття цієї схеми - це плюс мінімум пару мільярдів до бюджету», - зазначив Железняк.

Нагадаємо

10 червня Верховна Рада України в першому читанні одноголосно проголосувала за проєкт закону №9315, яким передбачена заборона продажу тютюнових виробів в магазинах Duty Free.