Вірменія представила Азербайджану нову пропозицію щодо мирного договору

Вірменія представила Азербайджану нову пропозицію щодо мирного договору

Київ  •  УНН

31 серпня 2024, 12:10  •  16119 перегляди

Read in English

Прем'єр Вірменії Пашинян заявив про нову пропозицію щодо мирного договору з Азербайджаном. Пропонується підписати 13 повністю узгоджених статей, які закріплюють принцип визнання територіальної цілісності.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Єреван запропонував Баку підписати вже узгоджені статті та формулювання мирного договору, в якому зафіксований "принцип визнання територіальної цілісності та суверенітету один одного". Про це він розповів на пресконференції в суботу, 31 серпня, повідомляє  УНН з посиланням на News.am.

Деталі 

 Пашинян заявив, що Вірменія представила Азербайджану принципово нову пропозицію "буквально вчора", і офіційний Баку навіть не встиг ознайомитися з нею 

Зазначається, що в останньому проєкті мирного договору є 17 статей. З них 13 - уже повністю узгоджені, зокрема й преамбула. Ще 3 статті складаються з більш ніж одного речення, словниковий запас більшості з них також узгоджений.

Суть нашої пропозиції така: беремо всі узгоджені статті та формулювання і підписуємо це як мирний договір. Ми вважаємо це можливим, оскільки в них закріплені всі фундаментальні принципи миру між Вірменією та Азербайджаном

- вказав Пашинян. 

Передбачається, що після підписання договору буде встановлено і дипломатичні відносини між двома країнами, що стане додатковою платформою для обговорення всіх інших питань".

Вірменія вчетверте відмовилася брати участь у навчаннях ОДКБ - ЗМІ5 серпня 2024, 18:10 • 23854 перегляди