В Україну надійшли 300 нових наркозно-дихальних апаратів для проведення складних операцій

В Україну надійшли 300 нових наркозно-дихальних апаратів для проведення складних операцій

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 14:30  •  10281 перегляди

Read in English

300 сучасних наркозно-дихальних апаратів надійшли до українських лікарень. Обладнання експертного класу буде використовуватися для складних операцій, в тому числі для немовлят.

До українських лікарень надійде 300 сучасних наркозно-дихальних апаратів для забезпечення проведення інгаляційної анестезії, які використовують при проведенні складних операцій. Обладнання було закуплено у межах одного зі спільних проєктів МОЗ України та Світового банку. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу МОЗ. 

Деталі

Обладнання буде розподілено до лікарень Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської, Черкаської, Чернівецької, Донецької, Херсонської областей та міста Києва.

Наразі триває постачання апаратів до закладів охорони здоров’я Одеської та Львівської областей, а також Києва.

Як вказали у МОЗ, для медичних працівників проведуть навчання щодо використання наркозно-дихальних апаратів.

Закуплене сучасне обладнання експертного класу будуть використовувати під час проведення складних хірургічних втручань для людей будь-якого віку, і навіть у немовлят, що є їх беззаперечною перевагою. Обладнання укомплектоване монітором життєво важливих показників пацієнта, а також можливістю визначення концентрації інгаляційного анестетика. Востаннє централізована закупівля наркозно-дихальних апаратів була здійснена у 2009-2010 роках

- заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Рада заборонила лікарям виписувати ліки під впливом "фінансових стимулів" від компаній22 серпня 2024, 12:08 • 21707 переглядiв