В Офісі президента прокоментували бої у Курській області

В Офісі президента прокоментували бої у Курській області

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 21:04  •  18301 перегляди

Read in English

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував події в Курській області РФ. Він заявив, що відсутність адекватної реакції на контрвійну лише підтвердить думку про "міцний свідомий взаємозв'язок росіян з їхньою владою".

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував події в Курській області РФ. Він заявив, що відсутність адекватної реакції на контрвійну лише підтвердить думку про "міцний свідомий взаємозв'язок росіян з їхньою владою". Про це він написав у Telegram, передає УНН.

Деталі

"Події в Курській чи Бєлгородській областях дають нам змогу поставити певний лабораторний експеримент. Поки репресивна машина РФ палає в кущах, звільнені росіяни можуть виходити з квітами назустріч антипутінським танкам. "Нарешті воля!" Чекатимемо на такі кадри. Хоча вже очевидна неможливість цього", — зазначив Подоляк.

Контекст

Міноборони Росії ввечері 6 серпня підтвердило, що у Курській області Росії тривають бої. Туди висунулися резерви російських військ. Там заявили, що близько 8 ранку за московським часом до трьохсот українських військових при підтримці 11 танків та понад 20 ББМ атакували позиції підрозділів прикриття держкордону РФ.

Це, зазначили у Міноборони Росії, сталося в районі населених пунктів Миколаєво-Дар'їно та Олешня Курської області, які примикають до російсько-українського кордону.

У МО РФ стверджують, що до цього причетні військові 22-ї механізованої бригади ЗСУ. Суспільне звернулося за коментарем до пресслужби цієї бригади. Там заявили, що нині ситуацію не коментують. Також цього не роблять у Генштабі ЗСУ.

На події у Курській області РФ відреагували у США. Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати Америки спілкуються з Україною щодо операції у Курській області Росії. Він додав, що немає нічого незвичайного в тому, що "українці не повідомляють нас про свою точну тактику до того, як вони її реалізують".

Білий дім хоче отримати пояснення від українців: Вашингтон про ситуацію у курській області рф 7 серпня 2024, 17:31 • 46066 переглядiв