В одному з найбільших водосховищ окупованого Криму припинено скидання води

В одному з найбільших водосховищ окупованого Криму припинено скидання води

Київ  •  УНН

25 липня 2024, 15:10  •  18690 перегляди

Read in English

Одне з найбільших водосховищ окупованого Криму сильно обміліло. Припинено скидання води в Білогірському водосховищі, яке раніше використовували для наповнення Північно-Кримського каналу.

Із водопостачанням на українському півострові ситуація ускладнюється. За даними Крим.Реалії, у зв'язку з сильним обмілінням припинено скидання води в Білогірському водосховищі, передає УНН.

Деталі

Кромка води в Білогірському водосховищі пішла далеко від основи греблі; скидання води через його сильне обміління припинено.

Раніше воду інтенсивно спускали в русло річки Біюк-Карасу для наповнення Північно-Кримського каналу, пише Крим.Реалії.

У кримському відділенні міжнародного руху за декокупацію Криму заявили, що ситуація з водопостачанням Криму може погіршуватися.

Image

Регіон увійшов у тривалий посушливий період. Незважаючи на припинення скидання, рівень води у водосховищі продовжує зменшуватися через аномальну спеку та посуху

- пояснили фахівці.
Image

Нагадаємо

Призначений рф «глава» республіки Сергій Аксьонов заявив, що ситуація в регіоні стабільна, проблем із водопостачанням у Криму

Станом на 19 червня 2024 року наявні запаси води у водосховищах Криму становлять понад 245 мільйонів кубометрів, зокрема у водосховищах питного призначення - близько 228 мільйонів кубометрів

- вказувалося Telegram-каналі російського глави окупованого Криму.

УНН раніше повідомляв, що в Криму в районі Коктебеля і Сімферопольського району виникли масштабні пожежі на площі 20-30 гектарів, до гасіння яких було залучено понад 150 фахівців і 25 одиниць техніки.