В Азербайджані заблокували TikTok через військовий конфлікт з Вірменією

В Азербайджані заблокували TikTok через військовий конфлікт з Вірменією

Київ  •  УНН

14 вересня 2022, 21:51  •  187901 перегляди

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Державна служба безпеки Азербайджану повідомила, що тимчасово заблокувала соціальну мережу TikTok на тлі військового конфлікту із Вірменією. За інформацією відомства, на цифровій платформі розповсюджуються фейки, пише УНН.

Цитата

"Як відомо, 12-13 вересня поточного року наші збройні сили вжили відповідних заходів у відповідь на широкомасштабні провокації, вчинені збройними силами Вірменії на азербайджано-вірменському кордоні. Наразі на ресурсі соціальної мережі «TikTok» щодо бойових дій, що проводяться, публікується інформація, яка кидає тінь на успіхи нашої армії, містить військову таємницю та має на меті формування хибної думки в суспільстві. У зв'язку з вищевикладеним було вирішено тимчасово обмежити діяльність соціальної мережі «TikTok» на території Азербайджану, для цього було подано клопотання до відповідних органів", — йдеться у повідомленні.

Термін дії блокування TikTok у повідомленні Служби держбезпеки Азербайджану не називається.

Конфлікт між Вірменією та Азербайджаном

Вірменія та Азербайджан звинувачують один одного в останньому спалаху конфлікту на Південному Кавказі.

13 вересня о 00.05 ЗС Азербайджану розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій із застосуванням артилерії, бойових безпілотників та великокаліберних знарядь у напрямку Сотк, Варденіс, Горіс, Капан, Артаніш та Ішханасар. Вони також робили спроби просунутися на територію Вірменії, але були змушені відступити вогнем у відповідь.

14 вересня вранці Збройні сили Азербайджану відновили атаки, у тому числі із застосуванням ударів безпілотників та артилерії у напрямку Джермук Сюніка та села Верин Шоржа Гегаркунікського району.

В свою чергу, міноборони Азербайджану повідомило про загибель 42 військовослужбовців армії та восьми прикордонників.

Пашинян чинить опір закликам опозиції запровадити військовий стан у Вірменії, як це було зроблено два роки тому під час кривавої шеститижневої війни з Азербайджаном через спірний Нагірно-Карабаський регіон, заявивши, що поки не вважає це за необхідне.

Бойові дії, що почалися у вівторок, стали найзапеклішими між колишніми радянськими республіками з 2020 року.