У столиці України відбувся Марш Рівності, перший від початку повномасштабного вторгнення рф

У столиці України відбувся Марш Рівності, перший від початку повномасштабного вторгнення рф

Київ  •  УНН

16 червня 2024, 08:08 • 51094 перегляди

Read in English

Перший Марш рівності (КиївПрайд) після повномасштабного вторгнення росії відбувся в Києві, привернувши увагу до проблем, з якими стикається ЛГБТК+ спільнота, в той час як опоненти організували альтернативний захід.

На Марші рівності КиївПрайд завітали активісти, політики й представники дипломатичних місій. Водночас у столиці  запланована альтернативна акція, яку проведуть противники КиївПрайд. Пише УНН із посиланням на Громадське.

Деталі

У Києві відбувся перший за два роки Марш Рівності (КиївПрайд), покликаний привернути увагу суспільства до викликів, з якими стикається ЛГБТК+ спільнота. Захід відбувся на вулицях Києва, в ньому взяли участь ЛГБТ-військові. Також до акції доєдналися депутати і міжнародні посли. Марш активістів вулицею Євгена Чикаленка (поряд з Хрещатиком) супроводжувала поліція, вулиця була перекрита для руху транспорту.

Фото: Hromadske

"Марш рівності" тривав недовго. Активісти пройшли два десятки метрів, а потім організатори звернулися до учасників: було порекомендовано спускатися в метро і розходитися, але заховати ЛГБТ-символіку щоб уникнути провокацій.

Фото: Hromadske

Слід зазначити, що напередодні під КМДА було влаштовано мітинг проти проведення параду КиївПрайд на вулицях столиці.

Image

Згодом громадський активіст Денис Кошельник закликав киян вийти на Майдан Незалежності о 9:00 годині на акцію підтримки традиційних цінностей.

Image

Анонси щодо альтернативних до КиївПрайд акцій розмістили пресслужби низки українських громадських організацій і партій правої спрямованості.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що організатори Маршу рівності оприлюднили маніфест, який складається із трьох пунктів.

Також організатори КиївПрайду рекомендували неповнолітнім не відвідувати цьогорічний марш 16 червня у столиці.