У Львівській області викрито схему незаконного ввезення авто під виглядом гумдопомоги

У Львівській області викрито схему незаконного ввезення авто під виглядом гумдопомоги

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 19:27  •  18999 перегляди

Read in English

Група осіб ввезла 46 автомобілів під виглядом гуманітарної допомоги через благодійні організації. Бюджет України недоотримав понад 5,3 млн грн податків та митних платежів.

У Львівській області викрили групу осіб, які незаконно ввозили автомобілі під виглядом гуманітарної допомоги. Про це повідомили у Бюро економічної безпеки України, передає УНН.

Деталі

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Львівській області викрили схему незаконного ввезення автомобілів на територію України під виглядом гуманітарної допомоги.

Як стало відомо, група осіб використовувала благодійні організації для завезення транспортних засобів на митну територію України. Зокрема, у період з 2022 по 2023 рік таким чином було ввезено 46 автомобілів. Деякі з цих авто потім продавалися через інтернет-майданчики, призначені для продажу вживаних транспортних засобів.

Завдяки таким діям до бюджету України не надійшло понад 5,3 млн грн податків та митних платежів.

У рамках досудового розслідування детективи БЕБ провели обшуки за місцем проживання фігурантів справи, під час яких було вилучено документи, автомобілі, кошти та комп'ютерну техніку, що підтверджують вчинення кримінального правопорушення.

Наразі досудове розслідування триває.

БЕБ вилучило 4,7 млн євро готівки у бухгалтера постачальника продуктів для Міноборони9 серпня 2024, 11:02 • 40668 переглядiв