Ціна біткоїна впала до 59 тис. доларів через масштабне переміщення токенів на біржи Mt Gox

Ціна біткоїна впала до 59 тис. доларів через масштабне переміщення токенів на біржи Mt Gox

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 07:08  •  17017 перегляди

Read in English

Ціна біткоїна знизилася до 59,397 доларів через переміщення токенів Mt Gox на 2 млрд долари. Це викликало побоювання щодо нових розподілів з недіючої біржі та вплинуло на настрої інвесторів.

Ціна біткойна впала в середу, оскільки Mt Gox, як виявилося, мобілізувала токени на суму близько 2 млрд доларів, що викликало занепокоєння щодо нових розповсюджень із недіючої криптобіржі. Про це УНН пише з посиланням на Investing

Деталі

Біткойн впав на 2,8% до 59 397,1 доларів США, не втримавшись вище рівня підтримки в 60 тис. доларів. Повідомляється, що гаманець, пов’язаний з Mt Gox, перемістив біткойни на суму близько 2 млрд доларів, що викликає побоювання щодо можливого нового розподілу токенів.

У липні біржа Mt Gox, яка раніше не діяла, почала повертати клієнтам токени, вкрадені під час хакерської атаки 2014 року. Це спричинило значне зниження ціни біткойна через побоювання щодо збільшення пропозиції та масового розпродажу. Хоча біткойн відновив більшу частину початкових втрат, трейдери досі залишаються настороженими через потенційні нові розподіли токенів біржею. Наразі невідомо, скільки біткойнів ще зберігається на Mt Gox, хоча на початку цього року біржа перемістила токени на суму 9 млрд доларів.

Біткойн намагається подолати позначку в 60 тис. доларів, очікуючи більше позитивних сигналів. Незважаючи на те, що побоювання щодо рецесії в США послабшали, біткойн залишається під тиском і не може впевнено закріпитися вище цього рівня, хоча загальний настрій на ринках покращився завдяки очікуванням зниження процентної ставки та м'якого приземлення економіки США. Попри це, біткойн не демонструє таких сильних результатів, як акції, і значно відстає від них у своєму відновленні.

Додамо

Ця тенденція співпала зі зменшенням притоку капіталу в криптоінвестиційні продукти. Згідно з останніми даними, обсяги торгів цими продуктами також залишаються нижчими порівняно з максимумами, які були досягнуті під час запуску спотових біржових фондів біткойна на початку року.

Альткоїни також знизилися в середу, відображаючи втрати біткойна. Ether, другий за величиною криптовалюта, впав на 3,4% до 2594,51 доларів США. SOL і XRP втратили 2-3% у вартості, тоді як MATIC і ADA зросли на 5,3% і 3,3% відповідно. Серед мемних токенів DOGE втратив 1,4%.

Ринки цього тижня зосереджені на додаткових сигналах щодо зниження процентної ставки в США, очікуючи публікації протоколів засідання Федерального резерву, яке відбулося наприкінці липня. Голова ФРС Джером Пауелл виступить у п'ятницю на симпозіумі в Джексон-Хоулі, де, ймовірно, надасть більше інформації щодо майбутніх процентних ставок, на тлі зростаючих очікувань щодо можливого зниження ставок у вересні.

Нагадаємо 

Напередодні біткоїн зріс до 59 305 долл. після короткочасного падіння. Інвестори вклали $155 млн в продукти, пов'язані з ефіром, тоді як у біткоїн надійшло лише $13 млн. Ринок очікує на дані щодо інфляції в США.

Криптовалюти зазнали різкого падіння через страх рецесії: біткоїн впав на 12%5 серпня 2024, 08:09 • 22201 перегляд