$42.200.13
49.230.04
Графіки відключень електроенергії

Топ-5 рецептів сирників: пишні, ніжні, солоні, на пару та з бананом

Київ • УНН

 • 79995 перегляди

Представлено п'ять варіантів приготування сирників: пишні з манкою, ніжні без яєць, солоні з твердим сиром, ПП-сирники на пару та сирники з бананом. Кожен рецепт містить перелік інгредієнтів та покрокову інструкцію приготування.

Топ-5 рецептів сирників: пишні, ніжні, солоні, на пару та з бананом

Сирники - улюблений сніданок, що ніколи не набридає. УНН зібрав для вас топ-5 найсмачніших варіантів цієї страви: хрусткі, ніжні, солоні чи солодкі - кожен знайде свій ідеальний смак. У цій добірці  - перевірені рецепти,  які завжди вдаються.

Пишні сирники з манкою 

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний - 250 г;
    • яйце - 1 шт.;
      • манна крупа - 1-2 ст. л. (залежно від вологості сиру);
        • цукор - 1,5-2 ст. л.;
          • дрібка солі;
            • дрібка ваніліну;
              • борошно (для панірування) - 2 ст. л.;
                • олія для смаження - 25 мл.

                  Приготування:

                  1. Сир розімніть виделкою до однорідної консистенції.
                    1. Додайте яйце, цукор, ванілін і сіль. Добре перемішайте.
                      1. Вмішайте манну крупу й залиште масу на 15 хвилин, щоб манка набухла.
                        1. Сформуйте із сирної маси «ковбаску» й поділіть її на 6-7 частин.
                          1. З кожної частини сформуйте сирник, обваляйте його в борошні.
                            1. Обсмажте сирники на середньому вогні в розігрітій олії до золотистої скоринки з обох боків.
                              1. Викладіть готові сирники на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир.

                                Порада: подавайте сирники теплими зі сметаною, варенням або свіжими ягодами.

                                Ніжні сирники без яєць 

                                Інгредієнти:

                                • сир кисломолочний 9% - 400 г;
                                  • борошно - 50 г (+ трохи для панірування);
                                    • цукор - 1-2 ч. л.;
                                      • дрібка солі;
                                        • олія - 3 ст. л.

                                          Приготування:

                                          1. У мисці змішайте сир, сіль, цукор і борошно до однорідної маси.
                                            1. Сформуйте з сирної маси «ковбаску» та наріжте її на рівні кружечки.
                                              1. Кожен сирник обваляйте в борошні.
                                                1. Розігрійте сковороду та налийте олію.
                                                  1. Викладіть сирники в гарячу олію та обсмажуйте на середньому вогні до золотистої скоринки: спочатку з одного боку (3–4 хвилини), потім переверніть і підсмажте з іншого.

                                                    Порада: подавайте ніжні сирники теплими зі сметаною, медом або улюбленим джемом 

                                                    Солоні сирники з твердим сиром 

                                                    Інгредієнти:

                                                    • сир кисломолочний 9% - 250 г;
                                                      • яйце - 1 шт.;
                                                        • борошно - 3 ст. л.;
                                                          • сир твердий - 70 г;
                                                            • сіль - за смаком;
                                                              • олія - 50 мл.

                                                                Приготування:

                                                                1. Перекладіть кисломолочний сир у миску та розімніть виделкою.
                                                                  1. Яйце злегка збийте й додайте до сиру.
                                                                    1. Твердий сир натріть на великій тертці та змішайте з сирною масою.
                                                                      1. Посоліть і поступово додайте борошно, замішуючи м’яке тісто.
                                                                        1. Сформуйте з тіста сирники потрібної форми.
                                                                          1. Обсмажте їх на розігрітій олії з двох боків до золотистої скоринки.

                                                                            Порада: подавайте солоні сирники теплими - вони чудово смакують із сметаною, зеленню або часниковим соусом 

                                                                            ПП-сирники на пару

                                                                            Інгредієнти:

                                                                            • сир кисломолочний - 400 г;
                                                                              • яйця - 2 шт.;
                                                                                • борошно - 2 ст. л.;
                                                                                  • дрібка солі.

                                                                                    Приготування:

                                                                                    1. Розімніть сир до однорідної консистенції.
                                                                                      1. Додайте збиті яйця з дрібкою солі та ретельно перемішайте.
                                                                                        1. Вмішайте борошно до утворення м’якої, злегка липкої маси.
                                                                                          1. Підготуйте пароварку або каструлю з паровою решіткою. Форму для сирників за бажанням змастіть невеликою кількістю масла.
                                                                                            1. Змочуючи руки у воді, сформуйте невеликі сирники й трохи їх приплюсніть.
                                                                                              1. Викладіть сирники у форму, залишаючи між ними невеликі проміжки.
                                                                                                1. Готуйте над киплячою водою 20 хвилин.
                                                                                                  1. Після приготування дайте сирникам охолонути 5-10 хвилин, і подавайте до столу.

                                                                                                    Порада: подавайте ПП-сирники зі свіжими ягодами, йогуртом або медом - смачно й корисно! 

                                                                                                    Сирники з бананом 

                                                                                                    Інгредієнти:

                                                                                                    • сир кисломолочний - 360 г;
                                                                                                      • яйця - 2 шт.;
                                                                                                        • цукор - 3 ст. л.;
                                                                                                          • банани - 2 шт.;
                                                                                                            • борошно - 12 ст. л.;
                                                                                                              • олія - для смаження;
                                                                                                                • кориця - для подачі.

                                                                                                                  Приготування:

                                                                                                                  1. У мисці змішайте сир, яйця та цукор до однорідної консистенції.
                                                                                                                    1. Окремо розімніть банани виделкою до стану пюре.
                                                                                                                      1. Додайте бананову масу до сиру й добре перемішайте.
                                                                                                                        1. Вмішайте борошно - тісто має стати м’яким, але не липким.
                                                                                                                          1. Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні.
                                                                                                                            1. Сформуйте сирники та обсмажуйте їх по 2 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
                                                                                                                              1. Готові сирники подавайте теплими, посипавши корицею.

                                                                                                                                Порада: чудово смакують із медом, йогуртом або карамельним соусом

                                                                                                                                Печемо шарлотку: топ простих та смачних рецептів04.11.25, 15:50 • 62296 переглядiв