Штучно блокували електронну чергу в ЦНАП: повідомлено про підозру групі посадовців Одеської міської ради

Штучно блокували електронну чергу в ЦНАП: повідомлено про підозру групі посадовців Одеської міської ради

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 06:09  •  14641 перегляди

Read in English

Чотирьом посадовцям Одеської міськради повідомлено про підозру за внесення 36 000 несанкціонованих змін до системи ЦНАПу. Їм загрожує до 6 років позбавлення волі за штучне блокування електронної черги.

Правоохоронці повідомили про підозру чотирьом посадовцям Одеської міської ради, які несанкціоновано вносили зміні до системи місцевого ЦНАПу, щоб  зменшували кількість вільних місць в електронній черзі. Про це УНН повідомляє із посиланням на поліцію регіону.

Деталі

Як повідомляється, серед підозрюваних — заступник директора одного з департаментів міськради, начальники двох відділів та заступник начальника відділу.

За даними правоохоронців, продовж 2021-2023 років посадовці внесли понад 36 000 несанкціонованих змін до системи місцевого ЦНАПу. Вони штучно зменшували кількість вільних місць в електронній черзі. Через це, як повідомляється, громадяни не мали змоги скористуватися послугами у необхідні для них дати.

На підставі зібраних доказів заступникові директора одного з Департаментів Одеської міської ради та трьом її підлеглим - начальникам двох відділів та заступнику начальника відділу - повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 362 та ч. 3 ст. 362 (Несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Тепер посадовцям за скоєне може загрожувати до шести років позбавлення волі.

Окрім того, поліцейські провели обшуки за місцями проживання та в офісних приміщеннях фігурантів, де вилучили мобільні телефони, комп’ютери, офіційну документацію та "чорнові" записи.

Наразі встановлюється повне коло причетних до "схеми" посадових осіб.

Image

Для військових закупили неякісних аптечок на майже 60 млн грн, організаторам повідомили про підозру - ДБР12 серпня 2024, 10:00 • 21265 переглядiв