Санта-Клаус вирушив у світову подорож: де вже побував

Санта-Клаус вирушив у світову подорож: де вже побував

Київ  •  УНН

24 грудня 2021, 16:08  •  14750 перегляди

КИЇВ. 24 грудня. УНН. У п'ятницю Санта-Клаус відправився в кругосвітню подорож, щоб вручити подарунки дітям, і привітати всіх з Різдвом. Про це повідомляє Об'єднане командування ППО США і Канади (NORAD), передає УНН.

Цитата

"Радари командування NORAD зафіксували рух біля Північного полюса. Ймовірно, ельфи закінчили завантаження саней Санти, і він відправився в дорогу", - йдеться в повідомленні відомства в Twitter.

Деталі

За останніми оновленими даними, NORAD зафіксували Санта-Клауса в Об'єднаних Арабських Еміратах біля Бурж-Халіфи.

#NORADspotted#Santanear the Burj Khalifa in Dubai, United Arab Emirates. Did you know? The Burj Khalifa is the tallest building in the world at 2,716 feet tall. Follow Santa's journey athttps://t.Co/NgHFVneAui#NORADTracksSantapic.twitter.com/0keK7zrpBo

— NORAD Tracks Santa (@NoradSanta)December 24, 2021


Додамо

Проект "NORAD стежить за Сантою" - різдвяна програма, створена під заступництвом командування повітряно-космічної оборони Північної Америки. Щорічно, починаючи з 1955 року, напередодні Різдва NORAD Tracks Santa повідомляє вигаданий шлях казкового Санта-Клауса, який покинув Північний полюс і відправився розносити подарунки дітям по всьому світу.

Програма зародилася 23 грудня 1955 року, коли 30 листопада одна дитина, яка хотіла дізнатися про Санта Клауса, переплутала дві цифри в номері, і подзвонила в центр Континентального командування повітряно-космічної оборони (CONAD).

23 грудня в газеті з'явилося повідомлення, що CONAD відстежують Санта Клауса і всіляко його оберігають. До повідомлення був доданий номер, за яким діти могли дізнатися місцезнаходження Санта Клауса.

Сьогодні NORAD покладається на команду волонтерів, в якій беруть участь як військові, так і цивільні особи. Кожен волонтер приймає близько п'ятдесяти дзвінків на годину, на всю команду припадає понад 12 тисяч електронних листів, і 70 тисяч телефонних дзвінків в різдвяний період з більш, ніж двохсот країн. Ці дані отримані за допомогою системи Google Analytics, що використовувалася з грудня 2007 року для аналізу трафіку.