путін особисто озвучив фейк про буцімто спроби України завдати удар по курській АЕС. У РНБО пояснили мотиви

путін особисто озвучив фейк про буцімто спроби України завдати удар по курській АЕС. У РНБО пояснили мотиви

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 18:55  •  22462 перегляди

Read in English

путін заявив про нібито спробу України атакувати Курську АЕС. Центр протидії дезінформації назвав це брехнею і частиною кампанії рф з дискредитації України та залякування світу ядерною загрозою.

російський диктатор володимир путін особисто озвучив фейк про буцімто спроби України завдати удар по курській АЕС. У Центрі протидії дезінформації при РНБО наголосили - мета кампанії - дискредитація України та залякування світу ядерною катастрофою, передає УНН.

"Ця заява путіна є частиною дезінформаційної кампанії кремля у відповідь на успішні дії ЗСУ в курській області. Мета кампанії - дискредитація нашої держави та залякування світу ядерною катастрофою", - йдеться у повідомленні Центру.

Як зазначив керівник ЦПД, офіцер Сил оборони України Андрій Коваленко, "бажаний сценарій росіян зі штурмом Силами оборони курської АЕС для подальшого звинувачення в ядерному тероризмі розсипався, але альтернативного в них нема, тому до пропаганди загрози ядерного терору підключився путін".

Заява путіна, додав керівник ЦПД - "чиста брехня, яка вийшла після провальних заяв росіян про підготовку Україною "ядерної провокації" на курській і Запорізькій АЕС у минулу п‘ятницю".

"Все йде до того, що самі росіяни можуть здійснити цю провокацію і намагатимуться вивести її на міжнародний рівень. Як і казав, загроза ядерної провокації зі сторони рф цілком реальна, оскільки в справу вже включився особисто путін", - заявив Андрій Коваленко.

путін звинуватив ЗСУ у спробі нібито атакувати Курську АЕС22 серпня 2024, 12:35 • 77344 перегляди

Доповнення

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що планує відвідати курську атомну електростанцію в найближчі кілька днів, а потім вирушити до Києва, де планує зустрітись з Президентом України Володимиром Зеленським.