Гроссі найближчими днями відвідає курську АЕС та зустрінеться з Зеленським у Києві

Гроссі найближчими днями відвідає курську АЕС та зустрінеться з Зеленським у Києві

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 10:44  •  18166 перегляди

Read in English

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі планує відвідати курську АЕС та зустрітися з Президентом України у Києві. МАГАТЕ стурбоване бойовими діями поблизу російської АЕС через старі реактори без додаткового захисту.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що планує відвідати курську атомну електростанцію в найближчі кілька днів, а потім вирушити до Києва, де планує зустрітись з Президентом України Володимиром Зеленським. Про це він заявив в інтерв'ю Bloomberg, передає УНН.

За словами Гроссі, МАГАТЕ "вкрай стурбоване" бойовими діями поблизу російської атомної електростанції, оскільки на АЕС в експлуатації перебувають старі радянські реактори. Два енергоблоки не мають додаткових шарів захисту, щоб стримати радіацію в разі аварії.

"А якщо додати до цього той факт, що у вас є війська, які наступають, об'єктивно кажучи, у межах досяжності артилерії, то, звісно, це викликає величезне занепокоєння в мене і в агентства", - додав він.

Гроссі планує відвідати станцію в найближчі кілька днів, а потім вирушити до Києва, де він має намір поговорити з Президентом України Володимиром Зеленським, пише Bloomberg.

Доповнення 

У мзс рф заявили, що буцімто Україна розпочала підготовку нападу на курську атомну електростанцію. А у Міноборони рф вказали, що "з належною серйозністю" оцінюють інформацію про нібито підготовку до атаки. 

Варто зазначити, що рф не вперше каже нібито про підготовку атак на АЕС.