У рф знову звинуватили Україну в нібито підготовці атаки на курську АЕС

У рф знову звинуватили Україну в нібито підготовці атаки на курську АЕС

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 17:54  •  43315 перегляди

Read in English

мзс та міноборони рф заявили про нібито підготовку України до нападу на курську АЕС. росія закликає міжнародні організації засудити "провокаційні акції" та запобігти "масштабній техногенній катастрофі".

У мзс рф заявили, що буцімто Україна розпочала підготовку нападу на курську атомну електростанцію. А у Міноборони рф вказали, що "з належною серйозністю" оцінюють інформацію про нібито підготовку до атаки. Про це повідомляє УНН

У своїй заяві міністерство закордонних справ рф закликало "міжнародні організації, особливо ООН і МАГАТЕ, негайно виступити із засудженням провокаційних акцій, що готуються київським режимом, і не допустити порушення ядерної та фізичної ядерної безпеки курської АЕС, результатом якого може стати масштабна техногенна катастрофа в Європі". 

Своєю чергою в міноборони росії вказали, що "з належною серйозністю оцінюють інформацію, що надходить незалежними каналами про підготовку київським режимом до нанесення удару по курській атомній електростанції". 

"Метою цієї провокації є звинувачення російської федерації в "самообстрілі" станції для створення підстав нанесення ударів по об'єктах атомної енергетики України", - йдеться у заяві мо рф. 

Варто зазначити, що рф не вперше каже нібито про підготовку атак на АЕС.

росіяни знімають фейкові відео про "звірства" ЗСУ в курській області - Центр протидії дезінформації15 серпня 2024, 13:55 • 97838 переглядiв