путін намагається втягнути білорусь у відкриту війну з Україною – ГУР

путін намагається втягнути білорусь у відкриту війну з Україною – ГУР

Київ  •  УНН

9 жовтня 2022, 10:32  •  137729 перегляди

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. російський диктатор володимир путін намагається втягнути білорусь у відкриту війну з Україною. Про це у програмі Військового телебачення України "Під прицілом" повідомив представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький, передає УНН.

Деталі

"Ми бачимо заходи, які проводяться рф для того, щоб змусити керівництво білорусі вступити у відкриту війну. Постійно проводяться зустрічі путіна й лукашенка, де обговорюється це питання, і путін намагається схилити лукашенка до цього рішення", – сказав Скібіцький.

За його словами, біля українського кордону зосереджено шість батальйонів. Це і механізовані батальйони, і батальйони повітряно-десантних військ так званого командування сил спеціальних операцій.

"Наскільки довго буде така ситуація буде залежати від того, як будуть розвиватися події на фронті і взагалі, як будуть розвиватися події у війні росії проти нашої держави", – додав представник ГУР.

Нагадаємо

МЗС білорусі вручило українському послу Ігорю Кизиму дипломатичну ноту, в якій ідеться що Україна нібито планує завдати удару по білоруській території.